fredag 27 mars 2009

Pimp My Skötbord!

Vi har köpt ett skötbord från Ikea som är riktigt fint men man vill ju gärna få det lite mer personligt och lite snyggare än vad Ikeas tråkdesigners kunde hitta på... Vi övervägde att måla med shabloner och att sätta på tyg men bestämde oss för att pimpa med en tapet!



1. I rollen som Xibit ser vi Mr V himself haha! Här har han dukat upp vad man behöver för att tapetsera: Ett tapetserbord, tapetlim, roller, skärare, borste tumstock och penna.



2. Denna tapet hade jag turen att hitta på K-rauta till halva priset! 80 kronor rullen, då gör det inget om man skär fel:-). Tycker den har bra färger i blekt gul och grön och passar både kille och tjej.



3. V mäter hur stor del av tapeten vi behöver och skär till den. Med hjälp av denna mojäng blir den spikrak.



4. Rolla, rolla bort din sura min…



5. Pensla från mitten och ut för att få bort alla luftbubblor.



6. Det gick inte åt så mycket tapet för bakstyckena så vi satte på lite på en hylla också. V penslar tapetlim på hyllan och ser till att allt är täckt, fäster sedan tapeten på hyllan.



7. V sätter på de tapetserade bakstyckena efter de torkat på skötbordet.




8. Nästan färdig…


9. Tadaaa! Klar- nu kan den smutsas ned av blöjstänk! Haha! Nej bara skojar, denna skall vi vara rädda om.
Ps. Den var ganska ”meckig ” att sätta ihop om man jämför med andra Ikea produkter men jag antar att det är så m barnmöbler… Nu skall vi bara ta det lugnt och invänta leveransen:-)!

3 kommentarer:

  1. me liiike :)det blir leverans i helgen...en tjej...i can feel it...:)
    /sara

    SvaraRadera
  2. Det lilla gör verkligen STOR skillnad! Very nice! :)
    SÅ spännande med ett litet knytte alldeles, alldeles SNART! :D Känns kanske inte så när tiden tickat "över" (födde på 42+0 med båda mina små) men SNART kommer liten! :D

    SvaraRadera
  3. Hej på er, goa damer som peppar mig! Åh, jag hoppades verkligen på söndag men nu är det sent och ännu ingen liten tjej här...
    Hoppas det händer nåt inatt:-). Är otålig nu... Kram på er!

    SvaraRadera