torsdag 29 januari 2009

Vardagsrummet!

Om köket är husets hjärta, vad är då vardagsrummet?
Jag är ju inte så bevandrad i anatomi men något viktigt organ skulle det vara iallafall! Det är ju det här rummet vi skall sitta i på höstkvällar med tänd brasa, med vänner på filmkväll, sprida ut oss i sofforna och chipsa på helgerna och bara njuta…
Nu skall jag visa hur det såg ut från början, fram tills idag. Mycket är gjort men den sista touchen är inte satt än.. Men kika på detta så länge:-).








1. Inleder med lite översiktsbilder så man får en idè av hur rummet är uppbyggt. Denna bild är tagen om man står i hallen utanför vardagsrummet. Väggen var från början helt stängd men vi ville öppna upp till matsalen. När vi drog ned de tjusiga bruna panelerna fann vi dörren som här står lutad mot matsalsväggen.


2. Här är väggen på motsatt håll, mot utsiktsrummet som vi kallar det. Som ni ser har vi börjat regla upp, väggarna och även taket är väldigt sneda.


3. Här är hörnet där öppna spisen är. Den skall putsas om och den tjocka damen på delfinen skall bort! Skorstenen har gjutits om på insidan så att nu är den säker att elda i. ( FYI: Kakelugnar och öppna spisar som ej vart i bruk på tre år är det automatiskt eldningsförbud i.)


4. Här är jag som gör V tecknet- V för vardagsrum, hehe… Framför mig är vår ”bananvägg” som vi kallade den. Den var helt konvex och såg lite rolig ut från sidan… Dock var det ingen fara med den, endast sättningar.


5. Här är den sista väggen, den mot hallen. Här skall tvn sitta sedan så här sätter vi upp osb skivor istället för gips.




6. Mmm, det är så ”freschnclean” som Andre 3000 skulle säga…



8. Rörläggaren gör sitt, alla rör skall bytas till nya fräscha och elementen nedmonteras för blästring och målning.



9. Reglar för tak. Som ni ser är det inte så snyggt, gammalt gipstak med vass i. Så gjorde de förr i tiden!


10. Här skall ny vägg upp.



11. V lägger i ny isolering i ”bananväggen”. På de gamla fönstren har vi testat hur det skulle se ut med spröjs genom att tejpa upp blåtejp. 11B. Så här ser hela väggen ut mot matsalen.



12. Världens bästa man i en konstig min och en ny dörröppning! 12B . Ny limträbalk insatt, väggen är bärande!



13. Ny isolering och virke där element skall sitta. 13B. Hela bananväggen isolerad!



14. Taket färdigreglat! 14B. Taket som nu är upprätat och gipsning är påbörjad.


15. No more bananawall! Nya fönster dessutom.


16. ovanför öppna spisen före…


17. och efter…


18. Här är en dold lönngång som V och elektrikern är väldigt stolta över… Det kommer nämligen inte synas några kablar när vi sätter upp tvn sen!




19. Vardagsrummet sett från matsalen. Och där är vi idag! Nu skall det bara, spacklas, slipas, målas och inredas! Mer om det längre fram!

2 kommentarer:

  1. Vad sägs om husets själ? :D Eller om man e mer "vetenskapligt lagd" kanske lungorna iaf, dom e juh rätt så viktiga?? ;)
    Vilket jobb ni gjort/gör! SÅÅÅ kul att få se och ser verkligen fram emot en live-visning framöver! :D

    SvaraRadera
  2. Tjena vännen! Ja, där har vi ju det! Själen- såklart! Självklart blir d live visning sen- grill till våren:-)!

    SvaraRadera