söndag 30 augusti 2009

Inlagda saffransplommon!



Yes, här kommer receptet som får själva Leila the Master Herself att bli grön av avund att inte hon publicerade det först:-)!
Detta supergoda ( och supersöta) recept har jag fått av min kära mor. Det var detta jag käkade somrarna igenom då man var liten och bara fick köpegodis en dag i veckan... ( Nu är det andra tider, vilket mitt midjemått kan vittna om, hehehe...)

Det är busenkelt och blir väldigt vackert, lägg i en tjusig burk och ge bort istället för en blomma kanske?

Detta behöver du:
Ca 30 plommon
6 dl vatten
6 dl socker
1/4 tsk atamon till sockerlag
2 tsk ataomon till rengöring av burkar
1/2 påse saffran

Så här gör du:
Koka upp ca 1.5 liter vatten. Ta 2 dl vatten + 2 tsk Atamon, blanda och rengör burkarna med.
Häll kokande vatten över plommonen så de täcks och låt stå och dra i 1-2 minuter. Häll av vattnet. Plommonen är nu skållade och skalet går lätt att dra bort. Ta 6 dl vatten och lägg i en kastrull tillsammans med 6 dl socker. Koka upp och rör ned saffran och atamon. Lägg plommonen i de rengjorda burkarna och häll över sockerlagen. Tada!!! Klart! Bara att njuta tillsammans med lite vispgrädde eller vaniljglass!
Bricka:antik, burkar från Ullared.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar